Theorie examen

Lekker thuis op mijn eigen tempo leren

Theorie examen2018-10-22T07:10:21+00:00

Over het theorie examen

Het behalen van je theorie-examen is een vereiste. Eerder mag je je praktijkexamen niet doen. Theorie uit een boek is saai, maar gelukkig zijn er interactieve methoden om de regels te leren.

Rijschool Marcel Ousen biedt iTheorie, heel gemakkelijk en oefenen voor het theorie-examen was nog nooit zo leuk en leerzaam. De theorie opleiding auto bestaat uit een compleet lespakket en bestaat uit maar liefst 50 theorie-examens, 100 lesfilms over gevaarherkenning en meer dan 60 instructiefilms van de rijprocedure. Je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen en je doet dat in je eigen tempo.

Wat is gevaarherkenning

Voor gevaarherkenning heeft iTheorie nog een speciale training met instructievideo’s en -situaties zodat je gevaarherkenning beter te leren begrijpen. Gevaarherkenning is het vroegtijdig opmerken, het herkennen en voorspellen van mogelijk gevaarlijke situaties. Je kunt op tijd juist handelen om het gevaar af te wenden. Gevaarherkenning is onderdeel van het theorie-examen bij het CBR. In het officiële CBR theorie-examen zijn maar liefst 25 vragen over gevaarherkenning opgenomen. Bij elke vraag krijg je drie mogelijke antwoorden: remmen, gas loslaten of niks doen.

Video’s van rijprocedures

iTheorie geeft je ook nog de mogelijkheid om video’s van rijprocedures te bekijken als voorbereiding op de praktijk. Nergens anders vind je lessen die je voorbereiden op het rijden in de praktijk. Aan de hand van animaties krijg je uitleg over alle onderdelen van het rijden volgens de officiële rijprocedure. Zo weet je waar je aan moet voldoen om met succes deel te nemen aan het officiële CBR praktijkexamen. Hierbij komen verschillende onderdelen aan bod zoals: het rijklaar maken en de bediening van de auto, het afstellen van de stoel, de hoofdsteun, het gebruik van de gordel, de houding, de spiegels, bediening pedalen, parkeerrem, schakelen, starten en het sturen.

Probeer iTheorie nu uit

Snel je rijbewijs halen?

Al beginnen met rijlessen als je 16,5 bent? Wacht niet langer en schrijf je nu in.

Inschrijven